5 tips die je helpen bij sneller content vullen in Storyblok

by Marius de Jong, Front-end Developer

1. Voorbereiding is de sleutel

Voordat je begint met het invullen van content in Storyblok, is het essentieel om een duidelijke plan te hebben. Organiseer je content in categorieën en maak een overzicht van de benodigde informatie, afbeeldingen en andere media. Door vooraf goed te plannen, bespaar je kostbare tijd tijdens het daadwerkelijke invoeren van de content.

2. Kopie van blokken maken

Wanneer je vergelijkbare inhoud wilt hergebruiken, kan het maken van een kopie van een bestaand blok een handige tijdbesparende truc zijn. Hiermee hoef je niet telkens opnieuw dezelfde elementen te creëren. Pas eenvoudigweg de gekopieerde versie aan naar je nieuwe behoeften en je bespaart kostbare tijd bij het creëren van consistentie in je content.

3. Maak gebruik van presets

Wist je dat je zelf presets kunt maken in Storyblok? Als je bepaalde blokken regelmatig gebruikt op je website, kun je deze als een preset opslaan. Op deze manier hoef je niet telkens hetzelfde blok vanaf nul op te bouwen. Het toevoegen van zelfgemaakte presets versnelt niet alleen je workflow, maar zorgt er ook voor dat je snel en gemakkelijk consistente content kunt maken.

Klik op de drie puntjes naast de bloktitel en selecteer "Open voorinstellingen".

Van daaruit kun je een nieuwe preset toevoegen en deze zelfs opslaan voor hergebruik. Je zelfgemaakte presets verschijnen ook in de blokkenbibliotheek voor gemakkelijke toegang en tijdbesparing.

4. Batch verwerking

Wanneer je meerdere stukken content hebt die vergelijkbare elementen bevatten, overweeg dan om ze in batches te verwerken. Voer eerst de gemeenschappelijke elementen in en werk vervolgens per stuk content de unieke details bij. Dit bespaart tijd en minimaliseert mogelijke fouten.

4. API Integraties en automatisering

Storyblok biedt niet alleen standaard functionaliteiten, maar gaat verder met geavanceerde API-integraties en automatiseringen. Stel je voor dat je jouw content automatisch kunt importeren vanuit andere bronnen, zoals bijvoorbeeld het synchroniseren met een back-end of het importeren van productinformatie uit een e-commerce database.

Deze geautomatiseerde maatwerkoplossingen kunnen specifiek afgestemd worden op jouw behoeften. Als je tijd wilt besparen bij het vullen van je content, zijn deze integraties een krachtig middel. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe deze automatiseringen jouw contentcreatie kunnen versnellen en je meer ruimte kunnen geven om te focussen op wat echt belangrijk is: waardevolle content maken.

Conclusie

Het efficiënt vullen van content in Storyblok vereist een combinatie van planning, slim gebruik van functies en tools, en het vermijden van repetitieve taken. Met deze vijf tips kun je je contentbeheerproces stroomlijnen en meer tijd besteden aan het creëren van waardevolle inhoud voor je website.